fbpx
Επισκεφτείτε μας
28ης Οκτωβρίου 75, Αμπελόκηποι
Κλείστε Ραντεβού
Σταθερό: 2310-733-484
Στείλτε μας μήνυμα
kostas.filippidis@yahoo.gr
espa-el

Θέλω να θυμάσαι κάτι …

Νά θυμᾶσαι πάντα ὅτι ἡ ζωή σου καί ἡ εὐτυχία εἶναι δῶρα τοῦ Θεοῦ!
Νά περνᾶς τή ζωή σου ἐδῶ ἔτσι, ὥστε κάθε στιγμή νά εἶσαι ἕτοιμος νά τήν ἀφήσεις!
Ποτέ σου νά μήν ἐπιτρέψεις οἱ ἀπολαύσεις νά σέ κάνουν νά ξεχάσεις τόν ἑαυτό σου καί τό Θεό!
Νά θυμᾶσαι πάντα ὅτι ἡ ζωή σου καί ἡ εὐτυχία εἶναι δῶρα τοῦ Θεοῦ, δῶρα πού δέ σοῦ ἀξίζουν!
Ἁμαρτία εἶναι ὅταν δέν ἀπολαμβάνουμε σωστά αὐτά τά δῶρα, ὅπως καί ὅταν ξεχνᾶμε ὅτι ὅλα ὅσα ἔχουμε στή ζωή μας εἶναι δῶρα τοῦ Θεοῦ!
Πάτερ Ἐπουράνιε! Ἂς μήν ξεχνάω ποτέ ὅτι ὅλα αὐτά πού ἔχω εἶναι δικά Σου!
Καί αὐτά τά δῶρα πού συνεχῶς μοῦ χαρίζεις, ἄς μέ κάνουν νά Σέ ἀγαπήσω περισσότερο καί ὄχι νά ἀπομακρυνθῶ ἀπό Σένα!
Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κρονστάνδης

Ιώμαι – Φιλιππίδης Κωνσταντίνος

Ραντεβού/Πληροφορίες ☎ 2310 733 484
https://www.iomai.com.gr
#physiotherapy #physicaltherapy #physio #physiotherapist #rehab

Κλείστε Ραντεβού για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημά σας και να σας δώσουμε, όσο το δυνατόν, ριζικότερες λύσεις!

‘Εχετε ποτέ ακούσει τον όρο κινητικό έλεγχο ;

Με τον όρο κινητικό έλεγχο εννοούμε το να μπορεί κάποιος άνθρωπος να χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του στις διάφορες κινήσεις ή στις διάφορες θέσεις ή στάσεις.

Στόχος του θεραπευτή είναι η διόρθωση των λάθος προσαρμογών και η εκμάθηση του σωστού τρόπου κίνησης και η απόκτηση ευεξίας.? Η ευεξία δεν είναι μια στατική κατάσταση έχει διαβαθμίσεις και επίπεδα όπως ακριβώς έχει και η ασθένεια. Είναι καθαρά ζήτημα προσωπικών επιλογών, επιλογές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες και βαθύτερες ανάγκες τους καθενός.

Kλείστε σήμερα ένα ραντεβού μαζί μας και ελάτε να μιλήσουμε για την δική σας ευεξία!
Ιώμαι – Φιλιππίδης Κωνσταντίνος

Ραντεβού/Πληροφορίες ☎ 2310 733 484
https://www.iomai.com.gr
#physiotherapy #physicaltherapy #physio #physiotherapist #rehab

Κλείστε Ραντεβού για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημά σας και να σας δώσουμε, όσο το δυνατόν, ριζικότερες λύσεις!

Η Ζάλη, ο Ίλιγγος, η Εξειδικευμένη Φυσικοθεραπεία & η Οστεοπαθητική

Η Ζάλη, ο Ίλιγγος, η Εξειδικευμένη Φυσικοθεραπεία & η Οστεοπαθητική

Η Ζάλη είναι μία σημαντική αιτία, για την οποία κάποιος άνθρωπος περιορίζεται λειτουργικά! Γίνεται δηλαδή νωχελικός και λιγότερο δραστήριος στην καθημερινότητά του. Στη δουλειά του, καθώς μειώνεται η απόδοσή του, στο σπίτι του, ή την οικογένειά του, στις άλλες υποχρεώσεις του, καθώς επίσης και στα ”θέλω” του-χόμπι του και ούτω καθ’εξής.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να είναι και η κύρια αιτία πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος, ακόμη και για την ίδια του τη ζωή!
Πολλές φορές, αποτέλεσμα αυτής της σωματικής δυσλειτουργίας, είναι και το μαράζωμα της ψυχής του!

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να συσχετίζονται ή να συνυπάρχουν ή ακόμη και να είναι ανεξάρτητα με τη Ζάλη είναι:

  • Αδιαθεσία
  • Πονοκέφαλος
  • Αστάθεια
  • Μειωμένη Ικανότητα Όρασης
  • ”Θόλη”
  • Υπνηλία
  • Ίλιγγος
  • Τάση για Εμετό
  • Ναυτία
  • Εφίδρωση
  • Λιποθυμία

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ό,τι η Ζάλη και ο Ίλιγγος είναι δύο διαφορετικά πράγματα, που πολλές φορές συγχέονται μεταξύ τους! Για τον Ίλιγγο θα γίνει εκτενέστερη αναφορά σε άλλη δημοσίευση.

Η Ζάλη μπορεί να εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμη κ σε μωρά ή βρέφη, που δε γνωρίζουν όμως πως να μας το περιγράψουν! Μας το λένε όμως με τον τρόπο τους: νευρικότητα, κλάμα, έλλειψη όρεξης, ή ίσως αν θέλετε, απόσπαση προσοχής! Άλλες φορές πάλι είναι εμφανέστατο ακόμη και σ’αυτά!

Οι αιτίες της Ζάλης ποικίλουν:

  • Μπορεί να οφείλεται σε νεύρο-μυοσκελετικά προβλήματα του αυχένα ή της κεφαλής, ή και του υπόλοιπου ανθρώπινου σώματος.
  • Ακόμη,μπορεί να επηρεάζεται ή να προκαλείται και από σπλαχνικές αιτίες, ως πρωτεύον ή ως δευτερεύον σύμπτωμα, όπως για παράδειγμα Διαταραχές της Κυκλοφορίας ή του Αυτόνομου Νευρικού συστήματος για διαφόρους λόγους. Σ’αυτές τις περιπτώσεις ίσως μιλάμε περισσότερο για Εφιδρώσεις ή και Λιποθυμίες.

Η Εξειδικευμένη Φυσικοθεραπεία, η Οστεοπαθητική, καθώς επίσης και η Εξειδικευμένη Γυμναστική μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της κατάστασης.

Κλείστε Ραντεβού για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημά σας και να σας δώσουμε, όσο το δυνατόν, ριζικότερες λύσεις!

Βελτίωση Αναπνοής με Φυσικοθεραπεία και Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκη

Βελτίωση Αναπνοής με Φυσικοθεραπεία & Κορονοϊός

Ο Κορωνοϊός ‘’τελειώνει’’…!

Τι είναι όμως ο Κορωνοϊός; Εν ολίγοις, από όσα γνωρίζουμε, πρόκειται για έναν ιό, που προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού (ιογενής). Εκδηλώνεται συνήθως ως πνευμονία, με εμφάνιση οξείας σοβαρής νόσου του αναπνευστικού ,με πυρετό, βήχα, δύσπνοια και αναπνευστική δυσχέρεια. Εκτιμάται ό,τι περίπου το 1/3 των λοιμώξεων του αναπνευστικού μπορεί να προκαλείτε από κορωνοϊούς!

‘’Τελειώνει’’; Αλήθεια ή ψέμα;

Ο χρόνος θα το δείξει! Ξεκίνησανε και οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα…Η χώρα μας επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της, σταδιακά. Κρίνοντας από την πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη, όλα σχεδόν μου φαίνεται ό,τι αρχίζουν να κυλούν αρκετά ομαλά. Ίσως εδώ και μερικές μέρες ή εβδομάδες! Φυσικά ακόμη υπάρχουν κάποια πράγματα, όπως τα γυμναστήρια π.χ., που ακόμη παραμένουν κλειστά!

Η ‘’μαγική’’ λέξη που όλοι θαρρώ θα πρέπει να κρατήσουμε, είναι ‘’ΣΤΑΔΙΑΚΑ’’!

Ελπίζω, οι άνθρωποι να μπορούμε να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από αυτήν την πρόκληση, για να μπορέσουμε να βγούμε όλοι κερδισμένοι! Κι ας έχουμε τεράστιες οικονομικές, και όχι μόνο, επιπτώσεις στην τσέπη μας, πάρα πολλοί από εμάς! Φυσικά υπήρξε και ο ‘’εγκλεισμός’’ για πολλούς από εμάς, με τις τεράστιες επώδυνες συνέπειές του!

Βλέπετε, δυστυχώς το σώμα μας χαλαρώνει-ατροφεί πολύ εύκολα, ενώ αντίθετα χτίζεται πολύ δύσκολα! Ίσως κάτι αντίστοιχο πιστεύω ό,τι έπεται και  στο πνεύμα μας και στην ψυχή μας, μιας κ γνωρίζω ό,τι είναι αλληλένδετα μεταξύ τους! Δεν είμαι πάντως ο ειδικός για να το κρίνω. Απλά αναφέρω το ‘’πιστεύω’’ μου.

Ελπίζω, επίσης, εμείς οι άνθρωποι, μετά από αυτήν την πανδημία να βγούμε πιο σκεπτόμενοι! Να μπορέσουμε να βάλουμε σωστότερες προτεραιότητες στον εαυτό μας! Προτεραιότητες πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση μας, λιγότερο εγωκεντρικές και άπληστες! Να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, άρα και το συνάνθρωπό μας ή το περιβάλλον μας! Ή αν θέλετε καλύτερα να μάθουμε να επενδύουμε στον εαυτό μας!

Να επενδύουμε, ώστε να μπορούμε να είμαστε, όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο να αντιμετωπίζουμε τις εκάστοτε πρoκλήσεις των καιρών μας! Σήμερα μπορεί να είναι ή να λέγεται Κορωνοϊός, αύριο κάτι άλλο…Το περιβάλλον μας δε μπορούμε να το αλλάξουμε! Μπορούμε όμως τον εαυτό μας! Χρειάζεται θέληση και αποφασιστικότητα! Τα άλλα έπονται…!

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, χρήζει  να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο ‘’δυνατό’’ και πιο ευπροσάρμοστο τον εαυτό μας! Να χτίσουμε το σώμα, την ψυχή και γιατί όχι και το πνεύμα μας! Να του δώσουμε οξυγόνο! Αναπνοή! Να μάθουμε να αναπνέουμε! Δε μπορείτε να φανταστείτε τι αλλαγή θα κάνει αυτό στον οργανισμό μας!

Στο θεραπευτήριό μας, ένα από τα βασικά πράγματα που μαθαίνουμε στον άνθρωπο-ασθενή είναι η αναπνοή. Να τον μάθουμε δηλαδή να αναπνέει σωστά! Το κάναμε ανέκαθεν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε εσαεί!

Στόχος μας είναι να ‘’χτίζουμε’’ ανθρώπους πιο δυνατούς, όχι μόνο σε δύναμη, αλλά και σε αντοχή και σε προσαρμογή! Είναι η διαδικασία της Φυσικής Επιλογής και της επιβίωσης των ειδών. Αυτός που δύναται να προσαρμοστεί, επιβιώνει!

Κλείστε Ραντεβού, να σας δείξουμε τον τρόπο!
Όραμά μας είναι άνθρωποι ενεργοί, με μεγάλη ποιότητα ζωής και μακροζωία!

Βελτίωση Αναπνοής Με Φυσικοθεραπεία, Φυσική θεραπεία & Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία κατάλληλη για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, χρόνιες βρογχίτιδες, αλλεργίες, αλλεργικές καταστάσεις, αλλεργική ρινίτιδα, λοιμώξεις αναπνευστικού, Ιώσεις, “κρυολογήματα” και όχι μόνο!

Ένας Σημαντικός Ρόλος Του Φυσικοθεραπευτή Θεσσαλονίκη

Ένας Σημαντικός Ρόλος Του Φυσικοθεραπευτή

Στην καθημερινότητά μας, χρησιμοποιούμε το σώμα μας βάζοντας στόχους ή σκοπούς.Το πρόβλημα είναι ό,τι δε σκεφτόμαστε πως να το κάνουμε και πολύ συχνά γίνεται με λάθος τρόπο!
Ένας σημαντικός ρόλος του φυσικοθεραπευτή θεωρώ ό,τι θα πρέπει να είναι να διορθώνει τις λάθος προσαρμογές του ασθενή και να του διδάσκει να χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του στις διάφορες κινήσεις ή στις διάφορες θέσεις ή στάσεις!

Κλείστε Ραντεβού, να σας δείξουμε τον τρόπο!

Ιώμαι - Φιλιππίδης Κωνσταντίνος | Φυσικοθεραπευτής Θεσσαλονίκη | Φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκη | Οστεοπαθητική Θεσσαλονίκη | Χειροθεραπεία Θεσσαλονίκη | Μanual Τherapy Θεσσαλονίκη

Πόνος Στη Μέση – Οσφυαλγία

Ο πόνος στη μέση – οσφύ, είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες, για την οποία κάποιος άνθρωπος – ασθενής θα αναγκαστεί να απευθυνθεί σε κάποιο ιατρό ή κάποιο θεραπευτή ή πολλές φορές και στους δύο συνάμα.

Οι αιτίες του πόνου στη μέση είναι ποικίλες. Μπορεί να είναι μυικής αιτιολογίας,νευρικής, περιφερικής ή κεντρικής, συνδεμικής, θυλακικής, οστικής, δισκικής, εκφυλλιστικής ή ακόμη κ σπλαχνικής αιτιολογίας! Ίσως κάποιας αστάθειας ή αδυναμίας ή κάποιου τραυματισμού. Πολλές φορές επίσης μπορεί να είναι και ένας συνδυασμός δύο ή περισσότερων από όλα τα παραπάνω.

Ακόμη κ σε κήλες μεσοσπονδύλιου δίσκου, οι κύριες αιτίες πολλές φορές είναι σπλαχνικής προέλευσης!

Άλλες φορές πάλι, μπορεί να επηρεάζεται από άλλα προβλήματα του σώματός μας, είτε σωματικά είτε σπλαχνικά.

Στο θεραπευτήριό μας γίνεται πλήρης εξέταση του ασθενή κ παρέχεται εξατομικευμένη θεραπεία στον κάθε ασθενή ξεχωριστά! Γνωρίζουμε πως πολλές φορές, ενώ τα συμπτώματα είναι τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια, οι αιτίες τους διαφέρουν!

Κλείστε ραντεβού, για να μάθετε για το πρόβλημα-ιδιαιτερότητά σας. Να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν στη ρίζα ή στις ρίζες του, καθώς κ να σας μάθουμε-διδάξουμε, πρώτα να μάθετε να αντιλαμβάνεστε το πρόβλημά σας, και έπειτα να το αντιμετωπίζετε μόνοι σας!

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν ποιοτικότερη κ ταχύτερη ανάρρωσή σας! Θέλουμε ανθρώπους λειτουργικούς, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα,σωματικά κ ψυχικά, με μεγάλη ποιότητα ζωής και μακροζωία!

Call Now Button